Aktivitetskalender

FULLBOKAT Mat & upplevelsevandring: Vandra i jättarnas dal

By 6 maj, 2020oktober 2nd, 2020No Comments

Den här vandringen är nu fullbokad, men det går bra att ställa sig på reservlista genom att maila info@platabergensgeopark.se

 

 

Visst är det lätt att förstå varför vissa platser har fått de namn de bär idag. I området Jättadalen/Öglunda grottor som vi kommer vandra igenom kommer vi se mäktiga diabaspelare och lära oss hur dessa skapats. Kanske det jättarna som staplade stenar på varandra? Vi passerar också en märklig källåder som springer fram ur berget, en offerkälla! Och vad hände med det gamla utsiktstornet?

På toppen av Jättadalen kommer vi bli serverade härligheter från Mattias Mat med den fantastiska utsikten över Valle framför oss.
Start och slut Öglunda kyrka parkeringsplats .

☘ Datum: 3 oktober

☘ Plats: Jättadalen, Billingen

☘ Tid: kl.12:00 till ca kl 15:00

☘ Kostnad och anmälan: 375:-
Anmälan görs till Platåbergens Geoparks mejl: info@platabergensgeopark.se
Ange “Jättadalen” vid anmälan samt ange telefonnummer, antal personer och evt. allergier.
Anmälan är bindande och betalning sker på plats med Swish eller kontant. Om man blir akut sjuk så mejla detta så fort som möjligt (gäller även om man blir sjuk samma dag som vandringen är så att vi minimerar svin på maten)

För att kunna beräkna maten så behöver vi din anmälan senast två dagar innan! Max antal deltagare är 25 personer, först till kvarn!

Ca 3 km vandring, En tuff klättring upp för Jättadalen väntar oss men väl uppe på platån så är det relativt flack och fin stig med en lite brant avslutande nedstigning.

Hur krävande: 3 (skala 1-5 där 1 är platt och slät led till 5 där det är obanad stig, branta partier och svår kuperad terräng)

Kontakt: , Sofia Hultman 0732470306
Anna Bergengren 0739108951.

Vi följer självklart rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och vi får alla vara beredda på att läget kan ändras snabbt.
☘ Det är en liten grupp människor, max 30 personer.
☘ Självklart ska man bara komma på aktiviteten om man är fullt frisk – vi har därför avbokning fram till några timmar innan aktivitetens start.