Aktivitetskalender

FULLBOKAT! Mat & upplevelsevandring: Det svarta guldet i Kinnekulle

By 6 maj, 2020juli 12th, 2020No Comments

☘☘ OBS! Denna vandring är nu fullbokad men det går bra att ställa sig som reserv. ☘☘

 

Kan man krama olja ur en sten? Kanske inte med mänsklig hand, men under 1800-talet hade man upptäckt att det fanns möjligheter att få fram det svarta guldet ur platåbergens alunskiffer.

Vår kunnige guide Jonas Lind kommer ta oss igenom en mycket spännande industrihistoria och till lika stor del ett arv som avspeglas än i dag kring Kinnekulle. Vandringen börjar med en lyxig och välsmakande 3 rätters middag från Forshems Gästgivaregård i det gröna hos Rosalie på Qulturladan.

☘ Datum: 12 Juli
☘ Plats: Qulturladan, koordinater: 58.615639, 13.440750
☘ Tid: kl.13:00 till ca kl 16:00

☘ Kostnad och anmälan: 375:-
Anmälan görs till Platåbergens Geoparks mejl: info@platabergensgeopark.se
Ange “Oljekoken” vid anmälan samt ange telefonnummer, antal personer och evt. allergier.

Anmälan är bindande och betalning sker på plats med Swish eller kontant. Om man blir akut sjuk så mejla detta så fort som möjligt (gäller även om man blir sjuk samma dag som vandringen är så att vi minimerar matsvinn)

För att kunna beräkna maten så behöver vi din anmälan senast två dagar innan! Max antal deltagare är 25 personer, först till kvarn!

Ca 5 km vandring, En bitvis obanad terräng men annars en relativt fin och välvårdad stig att följa.

Hur krävande: 2 (skala 1-5 där 1 är platt och slät led till 5 där det kan förekomma obanad stig, branta partier och svår kuperad terräng)

För frågor runt vandringen kontakta: Fredrik Svensson 0703-233 466, Sofia Hultman 0732-470306.

Vi följer självklart rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och vi får alla vara beredda på att läget kan ändras snabbt.
☘ Det är en liten grupp människor, max 30 personer.
☘ Självklart ska man bara komma på aktiviteten om man är fullt frisk – vi har därför avbokning fram till några timmar innan aktivitetens start.