Vad är det ditt företag erbjuder?

– Guidade vandringar för både turister och lokalbefolkningen, men kanske främst för turister som ju inte har så stor lokalkännedom. Vi erbjuder också löpning och cykling i fina och spännande naturområden. Aktiviteterna kombineras ofta med fika eller matlagning ute, gärna runt en lägereld.

 

Går det att försörja sig på detta?

– Förhoppningsvis så småningom. Jag har börjat i liten skala, men hoppas ju förstås att företaget ska växa. Det handlar om att nå ut på ett bra sätt och göra människor medvetna om att det finns sådana här tjänster. Det är sådant jag själv eftersöker när jag är ute och reser – någon med kunskap som guidar och visar det sevärda på olika platser.

 

Vad kännetecknar en riktigt härlig upplevelse tycker du?

– Natur såklart, och så fakta och historia. Helt enkelt en spännande berättelse om den plats man besöker. Sedan förhöjs det hela om deltagarna själva är med och interagerar och kommer med ”input”, så att gruppen tillsammans bygger upp upplevelsen. Det personliga är väldigt viktigt för mig.

 

Hur ser dina visioner och planer för företaget ut inför framtiden?

– Jag hoppas kunna samarbeta med fler aktörer framöver – boendeföretag, evenemangsarrangörer med mera. Så att vi tillsammans kan erbjuda utökade upplevelser för turister och andra. Styrkan ligger i att vi samarbetar. Inget är starkast på allt.

 

Varifrån kommer ditt stora intresse för natur och friluftsliv?

– Det grundar sig i att jag är uppväxt på landet. Jag har varit naturintresserad sedan jag var liten och så länge jag kan minnas varit nyfiken på platser, miljöer och företeelser. Och så gillar jag att berätta och föra kunskapen vidare. Jag trivs dessutom väldigt bra med att vistas i naturen. Det är där jag hittar kraft för att må gott. Och även när jag utövar intensiva pulsaktiviteter när jag är ute i naturen, som jag ju gör ganska ofta ha ha.., så blir jag så väldigt lugn. Och jag vill att fler ska upptäcka detta – det är det alldeles för få som hinner med idag.

 

 

 

Fakta Fredrik Svensson:

 

Bor: Strax utanför Trollhättan, i Öresjö. På landet förstås!

 

Ålder: 40 år.

 

Familj: Fru och två barn. Och så en katt, en hund och två kaniner.

 

Jobbar med: Som diagnosingenjör med guidad felsökning inom fordonsbranschen. Ställer ”diagnoser” så att mekanikerna bättre ska kunna utföra sina reparationer.

 

Smultronställe: Halle- och Hunneberg så klart. Men även fallområdet inne i Trollhättan, som jag tycker är helt fantastiskt.

 

Gör helst en ledig dag: Då är jag ute och springer eller cyklar någonstans. Rekar turer, kollar av nya och gamla ”aktivitetsområden” och kombinerar detta med egen träning.

 

 

Text: Hanna Sundblad