Vid Vänerns sydspets reser sig de geologiskt unika tvillingbergen Halleberg och Hunneberg med sina platåer, högt över den stora Västgötaslätten.

Platsen har en lång och intressant historia. Här möts du av en spännande och mytomspunnen natur som under årtusenden präglat och livnärt människorna i bygden. Bergen är Västsveriges enda ekopark. Den omfattar drygt 6700 hektar och här finns unika och biologiskt värdefulla skogsmiljöer. Ekoparker är en utnämning som det statliga skogsbolaget Sveaskog ger till några av sina skogsområden. Delar av bergen är skyddade som naturreservat.

En bra utgångspunkt för vandringar på Hunneberg är Kungajaktmuseet Älgens Berg vid Bergagården. Här finns kartor, litteratur, fiskekort och övrig information om bergen. Här finns också en välsorterad souvenirbutik. Bergagårdsspåren på Hunneberg är 2,5 km, 5 km, 10 km (terrängspår) och 2,5 km elljusspår. Det finns även en naturstig för rörelsehindrade. Vintertid finns här även tillgång till preparerade skidspår. Varje sommar anordnas guidade vandringar på Halle- och Hunneberg.

Hitta Hit