Från naturkatastrof av ofantliga mått till storskalig industri vid Billingens nordspets

Följ med på en vandring vid Stolan, där vi följer spåren från både istid och gruvarbetare. Här i skogen dansades det på kvällarna på dansbanan, men på dagarna slet man i stenbrott och gruva för att tjäna sitt levebröd. Vilka verktyg använde man och vad letade man efter inne i Billingens Alunskiffer egentligen? Och hur går det till när man släcker kalk? Birger Wallström vars far ägde kalkbruket som ligger på platsen kommer att visa oss hur det gick till.

Vi kommer också backa historien ca 11000 år då den sista istiden drog förbi och lämnade djupa spår i naturen, och vi kommer visa och berätta om varför naturen ser ut som den gör just här. Innan vi börjar vår vandring så avnjuter vi en härlig lunch ute i det fria.

Läs mer och anmäl dig