Vi bjuder in nuvarande och blivande samarbetspartners till en forumsdag, för att lära sig mer om det fantastiska platåbergslandskapet! 

Block 1 (kl. 14:00-15:00) – Koordinator för geoparken och geovetare Anna Bergengren ger en introduktion till platåbergslandskapet. Hon kommer berätta om Unesco globala geoparker, geoturism och platåbergslandskapets unika geologi. 

Block 2 (kl. 16:00-17:00) – Jonas Stenström är naturvårdsbiolog och ekolog vid Naturcentrum AB och textförfattare till geoparkens senaste broschyr, Ett landskap blir till. Han berättar vad det är geologin ger upphov till och vad vi ser i platåbergslandskapet. 

Efter dessa föreläsningspass kommer vi prata och umgås över lite kaffe och fika. Sofia Hultman, besöksnäringsstrateg på geoparken visar inloggsidan/verktygslådan för besöksnäringen samt ett nytt kartverktyg. Kartverktyget kan användas för att hitta intressanta platser för tex naturturistguider och som stöd vid marknadsföring för att undvika att marknadsföra platser som inte tål det.


Forumsdagen vänder sig till nuvarande och blivande samarbetspartners till geoparken. Begränsat antal platser.

DATUM: 18 november

TID: 14.0017.00

PLATS: Kulturhuset i Grästorp (Bellman-salen) 

ANMÄLAN: info@platabergensgeopark.se. Meddela vilka av blocken som du kommer att delta i, samt om fika önskas och ev. matintolerans.

HITTA: Kulturhuset i Grästorp ligger precis bredvid buss och tågstationen.