"Hugget i sten" – en sann historia i ord och musik | Platåbergens Geopark

”Hugget i sten” – en sann historia i ord och musik

okt 09 2019

Detta är berättelsen om Håll Lars Petter Persson. Han var mannen som flyttade från Älvdalen till Bohus-Malmön i slutet av 1800-talet för att jobba i stenindustrin. Håll Lars Petter Perssons memoarer återfanns inmurade i en sten på Bohus-Malmön.

Här berättar Clara Hållén och Kristin Svensson hans historia med hjälp av visor, folkvisor och hans egna texter. Musiken håller sig inom genrerna visa och folkmusik. Med i programmet finns visor efter Edith Carlsson från Malmön och folkvisor som, enligt Lars Petter, sjöngs i hans barndomshem i Älvdalen. Det finns även ett par modernare visor och en riktig Taubeklassiker.

Håll Lars Petter Perssons memoarer går att läsa i sin helhet i boken Mina minnen utgiven av Per Hållén, 2011.

Clara Hållén, sång och gitarr och Kristin Svensson, sång och fiol

 

Kulturhuset Grästorp onsdag 9/10 kl 19

Arr: Kulturhuset Grästorps kommun och Platåbergens Geopark