Vänermuseet i Lidköping är den stora sjöns museum som med utställningar, akvarier, föredrag och aktiviteter speglar livet i, på och vid Vänern.

På senare år har museet dessutom blivit lite av en mötesplats för klimat- och energifrågor. Basutställningen Vänerland har fokus på natur, kultur och det stora innanhavet. Akvariedelen På djupet innefattar bl a ett akvarium i jätteformat och är många barns favoritavdelning.

Här simmar en hel del av de runt 40 olika fiskarter som finns i Vänern. Museet har också en lekfull experimentavdelning på vatten- och sjötema. På Målaregatan inne i stan, en bit från museet, kan du besöka museilägenheten Ajax, som Vänermuseet ansvarar för.

Både i Ajax och på museet hålls dramatiserade visningar för alla åldrar under sommaren. Och i skaparverkstaden kan barn och vuxna skapa och fixa på teman som anknyter till utställningen. I anslutning till Vänermuseet ligger Framnäs bassängbad med hopptorn och servering och även museet har en liten caféhörna med milsvid Vänerutsikt.

För mer information, besök: https://www.vanermuseet.se/

Hitta Hit