Var med i en fototävling där du fångar det unika platåbergslandskapet i Västergötland. Dina bilder ska tolka ett av geoparkens fyra berättarteman: 1. Ett stycke jordhistoria 2. Jorden ger liv 3. Stenen som levebröd och 4. Bergen lever!
 
Vi utser tre stycken vinnare tvärs över temana (bästa bild), och sedan en vinnare i varje tema. Läs mer om varje berättartema och hitta exempel på besöksmål på www.platabergensgeopark.se eller ladda ner vår app ”Platåbergens Geopark”.
 
Fototävlingen arrangeras av Platåbergens Geopark i samarbete med Naturskyddsföreningen Skaraborg.
 
Du deltar genom att maila in dina bilder i en liten storlek till info@platabergensgeopark.se. Märk mailet med ”Fototävling”, och märk bilden med plats där den är tagen, fotografens namn, samt vilket berättartema bilden tolkar.
 
Priser:
1a pris: en heldag på Halle- eller Hunneberg med Äventyr och Trail, för fyra personer. Guidning och mat inkluderad hela dagen.
2a pris: Guidning med Älska Billingen för fyra personer inkl. fika
3e pris: Guidad tur med fika i Qvarnstensgruvan för två personer, Lugnås
 
Fyra mindre priser: böcker, litet bokpaket.
 
Tävlingsregler:
Tävlingen pågår från september 2019 till 31/8 2020.Bilderna ska vara nytagna under 2019 eller 2020. De ska vara i tryckkvalité (300 dpi). Fotografen äger rättigheterna men genom att deltaga i tävlingen får Platåbergens Geopark och Naturskyddsföreningen Skaraborg fritt använda bilderna i publikationer och sociala medier.
 
Jury:
Skaraborgs Naturskyddsföreningen, Platåbergens Geopark, Geolog Torbjörn Persson, från Falbygdens museum Elinor Karlsson samt fotograf Torleif Halvorsen.