Kinnekulleleden på sina 45 kilometer bjuder på en variationsrik natur med lummiga lövskogar, blomrika betesmarker, trollbunden storgranskog och mysiga klippor för fikapauser och bad.

Kinnekulleleden kan delas upp i tre dagsetapper. Om du vill vandra en kortare dagstur finns det tre rundslingor på ungefär två till fem kilometer uppe på Högkullen. Det finns också en fin rundslinga vid Martorpsfallet på cirka 5 kilometer och en vid Munkängarna på 6,5 kilometer.

Hela leden passar bra för en tredagarsvandring, men det är såklart väldigt individuellt och beror på hur många sidoutflykter man vill göra. Kinnekulleleden är markerad med orange färg. På turistbyrån i Lidköping samt på Infopoints hittar du en karta med ledbeskrivning i skala 1:40 000. Kombinera gärna med Lantmäteriets gröna karta: 9D SV Mariestad och 8D NV Skara. Vandringsleden är klassificerad som medelsvår. Vissa partier är kuperade och mestadels går du på naturstigar, bitvis går leden på mindre skogsvägar och kortare sträckor går på något större vägar.

Show on map